новини

Випускники Академії показують знання та практичні навички під час атестації

31.05.2018 19:53

З початком нового тижня в Національній академії Національної гвардії України розпочала роботу атестація здобувачів вищої освіти. Представники головного управління, військових частин та цивільних вищих навчальних закладів разом з науково-педагогічним складом Академії оцінюють  за напрямами рівень знань курсантів, офіцерів, що здобувають оперативно-тактичний рівень підготовки та студентів. Атестація проходить у пункті постійної дислокації та у навчальному центрі Академії.

«До оцінювання випускника ми застосовуємо комплексний підхід його підготовленості. Кожен курсант має впевнено володіти практичними навичками і теоретичними, тому що у військах доведеться навчати особистим прикладом і саме за командиром, який показує високі знання та належні особисті досягнення, піде особовий склад і вчитиметься гарному прикладу», – зазначив керівник апарату командувача НГУ з питань режиму та діяльності – секретар військової ради полковник Віктор Грабчак.

У пункті постійної дислокації проходить атестація з теоретичної та фізичної підготовки. У навчальному центрі використовується матеріальна база для відпрацювання практичних навиків інженерних дисциплін та здачі перевірки з вогневої та тактичної підготовки.

«Всі ці екзамени це не тільки формальність, а  й внутрішній тест для кожного з нас. Тест на спроможність виконувати  справжні службово-бойові завдання у військах, а не навчальні. Цього разу ми вже маємо довести самі собі, що ми готові і ми зможемо. Для нас це вже не екзамен, а відправний момент до дорослого офіцерського життя», - зазначив курсант Дмитро Єрошкін.

Загалом державна атестація триватиме два тижні, після чого на курсантів та офіцерів очікує випуск та убуття до військових частин для виконання службових обов’язків на посадах згідно з розподілом, що був проведений раніше.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ