новини

Командувач Національної гвардії перевірив атестацію випускників в Академії та навчальному центрі

03.06.2018 11:48

Командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров оглянув, як розвивається навчально-матеріальна база навчального центру Академії та перевірив здачу атестації здобувачів вищої освіти випускниками цього року.

«В умовах, в яких доводиться сьогодні виконувати завдання підрозділам Національної гвардії, сучасні офіцери мають вміти комплексно підходити до вирішення будь-яких службово-бойових завдань. Саме для тренування практичних навичок, вміння тактично мислити та ефективно керувати особовим складом ми докладаємо багато зусиль для створення та розвитку сучасних центрів підготовки особового складу. Навчальний центр Академії постійно розвивається і вдосконалюється. Кожного року тут з’являються  нові навчальні аудиторії, спеціалізовані полігони та містечка для вузькопрофільної підготовки курсантів, що свідчить про те, що керівництво навчального закладу значно збільшує практичну складову навчального процесу майбутніх офіцерів», - зазначив голова атестаційної комісії генерал-полковник Юрій Аллеров.

Під час огляду навчального центру, командувач Національної гвардії перевірив хід здачі іспитів випускниками – автомобілістами та командирами. Майбутні командири автомобільних підрозділів та служб показували знання спочатку теоретичні, а після практичні – проводили ремонт та обслуговування автомобільної та бронетанкової техніки, що знаходиться на озброєнні у військах. А гвардійці командно-штабного факультету виконували вправи стрільб з різних видів зброї.

«Декілька років підряд ми регулярно отримуємо техніку  саме для навчання курсантів. Частина техніки була знята з довгострокового зберігання і курсанти, під час практичних занять, її ремонтували. Декілька автомобілів були відновлені до ідеального стану і зараз виглядають як нові автомобілі. Значну увагу викладачі кафедри приділяють і новітній техніці. Сучасна програма підготовки офіцера-автомобіліста включає всі базові сучасні автомобілі, що надходять у війська, що дозволяє нам готувати фахівців готових до виконання завдань на офіцерських посадах», - зазначив начальник кафедри експлуатації та ремонту автомобілів та бойових машин полковник Віктор Темніков.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації комунікації НА НГУ