новини

Гвардійці Академії змагалися з волонтерами Харківщини

04.06.2018 05:35

На базі Національного університету цивільного захисту України відбувся ІV обласний зліт волонтерів Харківщини «Волонтер ХХІ». У заході взяли участь більш ніж триста представників молоді Харківщини з 21 закладу вищої освіти Харківщини, серед яких і курсанти Національної академії Національної гвардії України.

На урочистому відкритті були присутні керівництво Харківської облдержадміністрації, Департаменту освіти і науки Харківської облдержадміністрації та активісти волонтерського руху.

Змагання волонтерських загонів проходили за пунктами квест-гри: «Навчальна пожежна-рятувальна частина», «Прес-центр», «Піротехніка», «Медичний центр», «Водна підготовка», «Висотна підготовка», «Пошук потерпілого», «Хімія надзвичайних ситуацій», «Майданчик екстремальної психології та історії надзвичайних ситуацій».

Команда Академії «Гвардійці» показала відмінні результати у вмінні розрізняти вибухонебезпечні предмети, краще за всіх надавала першу медичної допомогу та швидше всіх пройшли загальновійськову та психологічну смуги перешкод.

Після проходження всіх пунктів, курсанти продемонстрували спеціальне домашнє завдання відеоролик «Один день добрих справ», який отримав високу оцінку суддів.

За підсумками змагань, команда «Гвардійці» посіла перше місце в 3 номінаціях. Всі учасники отримали дипломи та грамоти за кращі результати, креативність та розумну ініціативу. По завершенню на всіх учасників чекав святковий концерт.

«Волонтери важливі для кожного суспільства, тому що вони працюють без користі для себе, показуючи цим суспільству, що є ще в житті речі більш цінні, ніж отримання матеріальної нагороди. Це люди, які жертвують своїм вільним часом, здоров’ям, коштами заради інших. Звичайно, приємно було здобути перемогу в змаганнях, адже конкуренція сьогодні була дуже висока», - зазначив курсант командно-штабного факультету Олександр Семененко.

Вітаємо наших волонтерів і зичимо їм подальших успіхів, радості від добрих справ та невичерпного джерела натхнення й енергії. Віримо, що з кожним роком лави волонтерів поповнюватимуться новими відданими своїй країні громадянами, котрі принесуть їй ще більше користі.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ