новини

Першокурсники Київського факультету покращили свої практичні навички

06.06.2018 15:44

З курсантами першого року навчання Київського факультету розпочалися комплексні польові заняття на базі Міжнародного міжвідомчого багатопрофільного центру підготовки підрозділів Національної гвардії України.

Протягом трьох тижнів майбутні офіцери будуть вдосконалювати свої практичні навички зі стрілецької зброї та вогневої підготовки, загальної тактики та тактичної підготовки військ.

Одним із етапів занять став тренінг з командного згуртування. Курсанти в ігровій формі навчались чути та довіряти один одному, що є однією з найважливіших складових здорового та сформованого військового колективу.

«Відчувати поряд братське плече – це саме те, що допомагає як у  будь-яких життєвих так і службових ситуаціях. Сьогодні я усвідомив те, на скільки я довіряю своїм товаришам! Коли ти стоїш, повернутий спиною, зриваєшся і летиш: відчуття просто переповнюють. Усе заняття ми посміхалися, жартували. Я переконаний у тому, що разом ми здатні впоратися із завданнями будь-якої складності», - розповів курсант першого року навчання солдат Дмитро Маковій.

Освятив та благословив хлопців військовий капелан факультету отець Петро Шиндлярський. Також він прочитав лекцію про церковні правила щодо війни та військової служби.

Попереду особовий склад чекають нелегкі, але такі цікаві заняття. Гвардійці вмотивовані та налаштовані  на набуття якомога більше корисних знань з польового виходу.

молодший лейтенант Альона Крижановська,

фото автора