новини

Курсанти-випускники демонструють високі результати під час атестаційних іспитів

07.06.2018 08:15

В Національній академії Національної гвардії України триває атестація здобувачів вищої освіти майбутніми офіцерами, що завершують навчання вже через тиждень.

Одним з найвідповідальніших моментів є перевірка фахових вмінь та методичних навиків під час здачі екзаменів. Проходження атестації з профільних предметів – це показник роботи курсантів протягом всього навчання. Безумовно, щоб показати високі результати на екзамені потрібно ретельно вивчати фахові предмети з моменту вступу до Академії. Програма підготовки особового складу включає цілий ряд нормативів і всі вони потребують певних навиків та наполегливості.

Екзамени для випускників-гвардійців відрізняються профільними предметами і для кожного фахового напрямку тут свій комплекс. На цьому тижні атестацію проходили курсанти-командири, автомобілісти та майбутні офіцери з гуманітарного факультету.

«Я вже не перший рік очолюю підкомісію і можу сказати, що курсанти Академії прикладають багато зусиль для досягнення високих показників в навчанні. Я думаю, що зміни відбуваються завдяки змінам в навчальній програмі і значному збільшенню практичної складової навчань. Випускник Академії зараз отримує дуже велику кількість практичних знань та навичок, які стануть йому в нагоді під час служби у військах», - зазначив начальник відділу військової освіти та наукової роботи управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Національної гвардії України полковник Сергій Капелюшний.

Гвардійці командно-штабного факультету виконували вправи стрільб з різних видів зброї. Курсанти вражали цілі з кулеметів та стріляли з гранатометів по бронетехніці.

Для майбутніх офіцерів автомобільного профілю іспит складався з двох частин. Курсанти вирішували теоретичні завдання і потім переходили до практики, де вирішували технічні завдання з автомобільною та бронетехнікою.

«Навчально-матеріальна база Академії в пункті постійної дислокації та в начальному центрі дозволяє постійно розвиватися та підвищувати фахову майстерність. Про це свідчать результати здачі атестації і показники на міжвузівських військових змаганнях, де курсанти Академії постійно виборюють призові місця», - зазначив начальник служби організаційно-аналітичного відділу управління по роботі з особовим складом Головного управління Національної гвардії України полковник   Вадим Семенов.

Курсанти гуманітарного факультету складали іспит з теорії і практики роботи з особовим складом та повинні були справитись із завданнями екстремальної психології, тактичної медицини й вогневої підготовки.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ