новини

В Національній академії Національної гвардії України пройшов обов’язковий контроль техніки

08.06.2018 17:06

Для технічного контролю вишикувався особовий склад автомобільної роти, роти забезпечення навчального процесу та навчально-виробничої майстерні Академії. Це досвідчені фахівці своєї справи, які кожен день забезпечують навчальний процес та службову діяльність потужного військового навчального закладу. Майже всі вони брали участь в забезпеченні та проведенні операції об’єднаних сил, де з честю виконували покладені на Нацгвардію завдання.

«Вітаю всіх вас з початком річного технічного контролю. Це залік спроможності та готовності вас та вашої техніки до виконання завдань за призначенням. Наше головне завдання – перевірити кожну одиницю техніки щодо відповідності вимогам правил дорожнього руху та готовності до виконання завдань в будь-який час доби. Я сподіваюсь, що Академія сьогодні докаже свій високий клас і отримає лише відмінні оцінки», - зазначив у вступному слові Заступник начальника управління озброєння та техніки логістики Головного управління НГУ – начальник відділу автомобільної техніки полковник Олександр Калатинець.

Під час інспектування, приділялася увага не лише зовнішньому вигляду, комплектності та справності автомобілів, але й знанню та виконанню водіями своїх обов’язків, наявності відповідних документів, порядку та якості проведення сезонного технічного обслуговування.

«Це черговий захід, з яким Академія добре справилась. Техніка, що знаходиться в Академії перебуває у гарному стані і саме так має бути, адже на її прикладі навчають майбутніх офіцерів, які потім мають підтримувати в такому стані всю техніку у військах», – зазначив заступник начальника Центрального територіального управління НГУ  з озброєння – начальник технічної частини полковник  Юрій  Педько.

Загалом цього року на технічному огляді було вишикувано близько шестидесяти одиниць техніки. Серед них: автобуси АТАМАН, автомобілі Ісузу, Хюндай, автомобілі КрАЗ різної комплектації, броньована техніка Академії, бронеавтомобіль СПАРТАН та багато інших.

«Готовність техніки є надзвичайно важливою у навчальному процесі. Від цього, перш за все, залежить безпека наших курсантів на заняттях та під час руху до місця проведення занять та до Академії. За результатами річного технічного контролю ми вкотре довели, що Академія завжди готова до виконання покладених на неї завдань», - підсумував заступник начальника Національної академії з озброєння та техніки – начальник технічної частини полковник Олег Шабалін.

За підсумками перевірки коефіцієнт технічної готовності автобронетанкової техніки Національної Академії склав: автомобільної - 1.00, бронетанкової - справно, загальна оцінка за утримання техніки - відмінно.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації  НА НГУ