новини

Випускники Національної академії демонструють високі показники під час атестації

14.06.2018 05:11

В Національній академії Національної гвардії України триває здача іспитів офіцерів-магістрів, які завершують навчання вже через декілька днів. Так, 95 військовослужбовців  складають іспити з фахових предметів навчання. За попередніми результатами, 21 офіцер претендує на отримання диплому з відзнакою.

«Національна академія щорічно випускає кваліфікованих і підготовлених офіцерів оперативно-тактичного рівня. Наше завдання – підготувати офіцерів, які зможуть приймати ефективні рішення та професійно керувати підлеглим особовим складом. За останні роки ми значно перепрацювали програму підготовки, аби інтегрувати туди кращий міжнародний досвід та досвід участі українських військ у бойових діях на Сході України. Результати екзаменів цього року показують, що офіцери пройшли гарну підготовку і готові до виконання завдань на визначених посадах у військах», – зазначив доцент кафедри оперативного мистецтва полковник запасу Андрій Чухлатий.

Після випуску офіцери будуть призначені на посади згідно за фахом навчання, враховуючи попередній розподіл.

Крім офіцерів, випускаються і студенти, які навчалися за цивільними фахами на денній та заочній формі навчання. Семеро з них претендують на отримання дипломів з відзнакою за високі досягнення у навчанні.

Оцінюють випускників офіцери головного управління Національної гвардії, фахівці з військ та представники науково-педагогічного складу Академії.

«Навчання на військовій магістратурі є особливе тим, що на заняттях ми не лише навчаємося, а й активно обмінюємося набутим досвідом у військах. Кожен офіцер вже має певний проміжок служби за плечима і дивиться на навчальний матеріал з практичної сторони. Під час кожного практичного завдання ми доводили свої думки, використовуючи аргументи із власного досвіду і обговорювали це з викладачами. Я впевнений, що навчання на військовій магістратурі відкриє переді мною нові можливості у військовій службі», - зазначив майор Володимир Матущак.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ