новини

В Національній академії відбувся випуск молодих офіцерів (відео)

16.06.2018 13:39

На Харківському меморіальному комплексі слави відбулася значна та незабутня подія - випуск молодих лейтенантів.

[wpeslider id=45724]

Привітали випускників міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, командувач Національної гвардії генерал-полковник Юрій Аллеров, керівництво області та міста.

Цього року 207 лейтенантів-випускників поповнять лави підрозділів Національної гвардії України, 28 з них закінчили навчання з відзнакою. Поряд з лейтенантами закінчують навчання 95 офіцерів-магістрів, що здобули оперативно-тактичний рівень підготовки.

«Шановні товариші офіцери, я дуже хочу, щоб кожен із ваc запам'ятав цей день. Не тому, що отримав диплом, а тому, що кожен отримав довіру українського народу. В цей день ви влились в передові загони наших гвардійців. НГУ має високу довіру від нашого народу, понад 50%. Українці покладаються на вас, очікуючи на захист свобод, на захист від зазіхань ворога. Не ошукайте цю довіру. Будьте гідні її. Слава вам і слава Україні!», - зазначив Арсен Аваков.

Гвардійці, які випускаються цього року прийшли на навчання у 2014 році в період початку бойових дій на Сході України. Кожен з них зробив тоді свідомий вибір професії захисника країни і зараз вже отримує офіцерські погони. Другий рік поспіль закінчують навчання в Академії дівчата. Їх цього року 18 і навчались вони за двома спеціальностями: військові перекладачі та зв’язківці.

«Офіцери – це еліта українського суспільства, яка базується на мужності, честі, відвазі та впевненості у вас, патріотах України. А дивлячись на кожного з вас, я впевнена, що майбутнє держави в надійних руках», - звернулась до випускників Юлія Світлична. – Ми пишаємося , що навчальний заклад, який готує військовослужбовців для правоохоронної системи, базується саме на Слобожанщині. Адже Слобожанщина стала оплотом усієї України».

Привітав випускників і голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Сучасна Академія є одним із провідних військових навчальних закладів України. Разом із всією Національною гвардією навчальний заклад реформує систему навчання та підготовки майбутніх офіцерів до стандартів НАТО. Вектор військових формувань України направлений до стандартів НАТО і є одним із найбільш важливих пріоритетів сектору безпеки і оброни України.

«Перш за все, дякую батькам, які весь цей час підтримували та допомагали. А випускникам бажаю міцної витримки, незалежної сили духу та сімейного щастя. Нових та великих звершень, успіхів вам», – звернувся до присутніх випускник лейтенант Олександр Гребінюк.

Після слів вітань, з нагоди свята було заохочено за високі досягнення в службовій діяльності офіцерів Національної академії та нагороджено відомчими відзнаками Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії України та грамотами обласної державної адміністрації.

Вітаємо випускників із закінченням навчання та бажаємо успіхів у подальшій професійній діяльності!

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ