новини

Офіцери Нацгвардії проходять інтенсивний курс навчання в Академії

19.06.2018 13:01

В Національній академії Національної гвардії України проходять тримісячні курси післядипломної освіти для офіцерів з військ.

«З початком бойових дій на Сході України чисельність Національної гвардії України була значно збільшена, у зв'язку з чим виник дефіцит офіцерських кадрів. Військовослужбовці за контрактом, які вже мали вищу освіту та професійні навички, зайняли офіцерські посади та отримали звання молодших лейтенантів. Час показав, що ці офіцери потребують додаткової військової підготовки», зазначає начальник зборів підполковник Сергій Черкашин.

Місцем проведення була визначена Академія Нацгвардії, яка має необхідну навчально-матеріальну базу та досвідчений викладацький склад. В Академії була розроблена навчальна програма, в яку увійшли тактика, тактико-спеціальна підготовка, військово-інженерна підготовка, управління повсякденною діяльністю військових частин та вогнева підготовка.

«Під час занять з офіцерами велика увага приділяється й організації роботи з особовим складом. Упродовж трьох місяців слухачі отримають ґрунтовні знання, які дозволять їм стати досвідченими командирами. Більшу частину навчання  слухачі проведуть на території навчального центру, відпрацьовуючи практичні навички», – зазначив старший викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін підполковник Володимир Васищев.

Навчання проходять військовослужбовці з усієї України. Молодший лейтенант Максим Ліщенко займає посаду командира взводу реагування на атомній електростанції. І як тільки стало відомо про перший набір на навчання в Академію, Максим одразу визвався поїхати на підвищення кваліфікації.

«Для мене це шанс набути необхідні професійні знання у військовій справі. Розклад занять досить насичений і містить багато практичної роботи», - розповідає Максим.

Загалом, в Академії проходять навчання 55 офіцерів військових частин Нацгвардії. Подібні збори проходять вперше і плануються проводитись в Академії на постійній основі по чотири набори в рік.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ