новини

В Академії обговорили актуальні проблеми тилового забезпечення Національної гвардії України

20.06.2018 11:46

В Національній академії Національної гвардії України пройшло засідання круглого столу на тему «Актуальні проблеми тилового забезпечення Національної гвардії України».

Організатором заходу стала кафедра тилового забезпечення факультету економіки та менеджменту Академії.  В пленарних засіданнях взяли участь провідні вчені Харківського державного університету харчування та торгівлі, Національного фармацевтичного університету, Української інженерно-педагогічної академії.

Відкрив захід начальник навчально-методичного центру Академії полковник Володимир Тробюк: «Ми з радістю вітаємо гостей у стінах Національної академії Нацгвардії. Беззаперечним є той факт, що одним із основних аспектів забезпечення підрозділів Національної гвардії є якісне продовольче забезпечення. І сьогодні чудова нагода для науковців обмінятися досвідом, новими напрацюваннями і досягненнями в сфері тилового забезпечення. Бажаю плідної роботи».

В ході засідання докторант докторантури і ад’юнктури Академії полковник Олександр  Бондаренко у своїй доповіді визначив фактори, що впливають на реалізацію завдань та функцій  управління логістичним забезпеченням спільних дій формувань сектору безпеки і оборони під час кризових ситуацій.

Неабияку зацікавленість отримала доповідь доктора медичних наук, професора, завідувача кафедрою фармакології Національного фармакологічного університету Сергія Штриголя щодо дієтичних добавок в раціоні військовослужбовців Національної гвардії України. Він презентував розробки фармакологів виключно із компонентів українського виробництва, які впливають на розумову працездатність та функцію уваги курсантів під час польових навчань у зимовий період.

Представник Харківського державного університету харчування та торгівлі доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри хімії, мікробіології та гігієни харчування Вікторія Євлаш презентувала науковий проект щодо підвищення терміну зберігання пшеничного хліба, його харчової цінності та задоволення щоденних фізіологічних потреб військовослужбовців  в  необхідних речовинах  під час виконання службово-бойових завдань.

Усунення проблем зберігання швидкопсувних продуктів запропонував завідувач кафедри холодильної та торговельної техніки і прикладної механіки Харківського державного університету харчування та торгівлі, доктор технічних наук, професор Володимир Потапов, піднявши проблему холодильного зберігання продуктів у польових умовах.

Під час роботи круглого столу учасниками було прийнято рішення об’єднати зусилля щодо впровадження продукції у практику тилового забезпечення військ.

По закінченню семінару відбулося нагородження доповідачів дипломами за висвітлення нагальних проблем тилового забезпечення і напрямків їх вирішення.

Також всі учасники мали змогу продегустувати продукцію спеціального споживання та оцінити її смакові якості.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ