новини

Курсанти Академії виконали перші стрибки з парашутами

21.06.2018 12:39

На базі гвардійської авіаційної бази в місті Олександрія проводиться підготовка та підвищення класної кваліфікації спеціалістів парашутно-десантної підготовки.

Починаючи з другого року навчання курсанти, які готуються поповнити підрозділи спецпризначення Національної гвардії України, виконують стрибки з парашутом.

Гвардійці командно-штабного факультету Академії разом із спецпризначенцями Нацгвардії навчилися десантуватися з  парашутом на  вертольоті. Гвардійці Академії виконували стрибки з висоти 600 метрів.

«Кожен спецназівець повинен вміти десантуватися в різних умовах і на будь-які поверхні. Курсанти показали високий рівень підготовки до стрибків з парашутом. Для них це було вперше, та мене вразило те, що вони не розгубилися, а навпаки в повітрі поводили себе дуже впевнено.  А спільні стрибки разом із бійцями окремих загонів спецназу мотивували курсантів показувати кращі результати», - підсумував начальник відділу повітрянодесантної та висотної підготовки ГУ НГУ полковник Олег Василенко.

Напередодні кожен курсант пройшов інструктаж. Екіпіровку та укладку парашутів перевіряли інструктори рятувальної парашутно-десантної групи та спеціального призначення авіаційної частини.

«Сьогодні ми з товаришами вперше стрибнули з парашутом. Враження від здійснення першого кроку в небі залишаться одними із найяскравіших. Звичайно, ми хвилювалися, та все одно намагалися не видавати переживань і емоцій. Нам вдалось виконати все так, як навчали нас наші викладачі та інструктори в Академії», - ділиться враженнями старший солдат Віталій Малахов.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ