новини

У першокурсників Київського факультету завершився польовий вихід

22.06.2018 13:28

У курсантів першого року навчання Київського факультету Національної академії Національної гвардії України закінчилися комплексні польові заняття на базі Міжнародного міжвідомчого багатопрофільного центру підготовки підрозділів Національної гвардії України.

Протягом трьох тижнів курсанти покращувати свої практичні навички із застосування стрілецької зброї та вогневої підготовки, загальної тактики, бойового забезпечення та тактичної підготовки військ. Всі зусилля викладачів були спрямовані на формування початкових умінь володіння військовослужбовцями штатною зброєю.

Також з майбутніми офіцерами проводилися тренінги командного згуртування, під час яких вони змогли зрозуміти стан мікроклімату свого колективу та впевнилися у тому, що поряд з кожним із них стоїть товариш, на якого завжди можна покластися.

«Ми – міцна командна. Я усвідомив це під час проходження мотузкового курсу та зрозумів, що від дій одного бійця може залежати доля цілого підрозділу. Так, це лише заняття, але такий досвід знадобиться нам у повсякденному житті та під час виконання службових завдань», - захоплено поділився враженнями солдат Роман Гудзяк.

Підсумком засвоєння усіх вищезазначених предметів стало добове комплексне тактичне заняття «Організація та ведення боротьби з незаконними збройними формування», під час якого курсанти змогли продемонструвати всі свої здобуті навички.

«Це мій перший польовий вихід! Так, було нелегко, але я відчуваю себе впевненим та, можна сказати, загартованим. Такі заняття сприяють не тільки практичному вдосконаленню навичок, а й власному самоствердженню», - розповів курсант першого року навчання солдат Юрій Царик.

Тепер на хлопців очікує здача літньої сесії і така довгоочікувана відпустка.

Автор: молодший лейтенант Альона Крижановська,

фото автора та старшого солдата Георгія Кульганського