новини

У Харкові гвардійські оркестранти вітали місцян з Всесвітнім Днем музики

25.06.2018 17:04

На локаціях під відкритим небом для харків’ян грали музичні групи, діджеї та починаючи музиканти. Серед незвичайних артистів – військові духові оркестри Нацгвардії. Урочистим маршем відкрив локацію біля Харківського національного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка духовий оркестр 5-ої Слобожанської бригади. Одразу ж за ним динамічний виступ оркестрантів Академії НГУ.

«Для нас це не перший досвід участі у музичному фестивалі. Вже два роки поспіль ми очолюємо колону на Вертеп фесті. Для виступу ми підготували не тільки марші, а й декілька ремейків на відомі ліричні композиції. Найголовніше для артистів – бути почутими», – зазначає диригент оркестру 5 Слобожанської бригади старший прапорщик Володимир Столяров.

Оркестри дійсно створили святковий настрій, привітавши гостей та жителів міста. Охочих послухати композиції чи сфотографуватися разом із музикантами виявилось чимало.

«Оркестр нашого навчального закладу – це музикальний колектив, який  носить високе звання  переможця конкурсу серед оркестрів Міністерства внутрішніх справ України. Цього року ми привітали мешканців міста черговим музичним флешмобом. Ми постійно розвиваємось, збільшуємо свій репертуар та досягнення. Найбільша дяка та краща оцінка нашої творчості – це саме щасливі і задоволені глядачі», – розповів начальник оркестру капітан Андрій Чабанов.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ та молодший лейтенант Діана Краснікова