новини

Фахівці НАТО обговорили в Академії питання підготовки гвардійців за міжнародними мовними стандартами

26.06.2018 18:25

Представники бюро міжнародної мовної координації BILC ознайомились з процесом мовної підготовки майбутніх офіцерів Національної гвардії України. «BILC» - організація, яка сприяє країнам-учасницям та країнам-партнерам НАТО у професійній підтримці в галузі вивчення іноземних мов шляхом сприяння стандартизації мовної підготовки та тестування.

На початку зустрічі начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-майор Сергій Соколовський розповів про історію навчального закладу та запропонував гостям переглянути фільм англійською мовою, який розкриває навчальні потужності Академії.

Перший заступник начальника Національної академії з навчально-методичної та наукової роботи полковник Олександр Морозов детальніше розповів про систему мовної підготовки в Академії Нацгвардії та перспективи розвитку мовного відділу.

«Дуже важливим на даному етапі розвитку Національної гвардії України є знання особовим складом іноземної мови. В Академії цьому питанню приділяється чимала увага. По-перше, ми готуємо військових перекладачів, які володіють декількома іноземними мовами. По-друге, функціонують мовні курси, на яких протягом року проходять підготовку близько ста військовослужбовців НГУ. І по-третє, на постійній основі проводяться курси НАТО, під час яких викладаються навчальні модулі іноземною мовою », - зазначив він.

Представники BILC відзначили, що курс, який обрала Академія  щодо розвитку мовної підготовки військовослужбовців НГУ є правильним.

«Цього року була збільшена кількість годин на вивчення іноземної мови в два рази, ми впровадили курси з вивчення французької мови, кількість навчаємих на інтенсивних мовних курсах зросла втричі. І ми продовжуємо працювати над розширенням кола навчаємих», - розповів майор Артем Радванський.

Голова департаменту програм з вивчення англійської мови партнерського центру навчання і тренування НАТО та директор школи іноземних мов Міністерства оборони Словенії Пеггі Гарза, член бюро міжнародної мовної координації BILC Бранка Петек ознайомили присутніх з досвідом мовної підготовки своїх країн.

«Ми вражені потужностями Академії Національної гвардії України. Ми побачили сучасний військовий навчальний заклад. Підтримання та розширення співпраці з НГУ є важливим напрямком роботи для нас і буде корисним для обох сторін», – зазначила Бранка Петек.

Після круглого столу членам делегації презентували лінгафонні аудиторії, оснащені новітнім обладнанням, в яких проводяться заняття з іноземних мов. Вже завтра представники НАТО зустрінуться на брифінгу з викладачами мовного відділу та викладачами кафедр іноземних мов Академії для приведення питань мовної підготовки і тестування особового складу НГУ до стандартів НАТО.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ