новини

Старшин Національної гвардії навчають фахівці міжнародного рівня

27.06.2018 21:34

На базі Київського факультету розпочалися теоретичні заняття з головними старшинами територіальних управлінь і військових частин Національної гвардії України під керівництвом представників Збройних сил Канади. До них долучилися також і офіцери Навчального центру Нацгвардії та Міжнародного міжвідомчого багатопрофільного центру підготовки підрозділів Національної гвардії України.

Протягом п’яти тижнів представники військових формувань країн-членів НАТО обговорять з військовослужбовцями Нацгвардії питання щодо впровадження нового системного підходу в підготовку сержантського складу НГУ, планування військової підготовки та розробки тренувальних програм за стандартами НАТО.

«Вперше, участь у вдосконаленні системи підготовки сержантського складу бере старший сержантський склад Національної гвардії. Відповідно до існуючої Концепції системи підготовки, спираючись на досвід іноземних колег, ми наполегливо працюємо над створенням інновацій, які нададуть нам можливість підготувати«сержанта» – командира, професіонала своєї справи, лідера для солдат, опору та помічника для командування», - розповів головний старшина НГУ старший прапорщик Дмитро Тимощук.

молодший лейтенант Альона Крижановська,

фото автора