новини

Мовна підготовка в Академії Нацгаврдії наближається до стандартів НАТО

27.06.2018 22:01

Представники бюро міжнародної мовної координації зустрілись з викладачами мовного відділу та кафедр іноземних мов Академії для обговорення питань мовної підготовки та приведення її до стандартів НАТО.

Під час круглого столу іноземні фахівці  ознайомили присутніх з досвідом мовної підготовки своїх країн, розповіли про структуру, завдання й можливості BILC (бюро міжнародної мовної координації).

«Міжнародне співробітництво в Україні розвивається стрімкими темпами. Серед силових структур України, саме Національна гвардія  має міцний фундамент відносин з іншими країнами НАТО. Мене дуже радує той факт, що в Академії Нацгвардії значну увагу приділяють саме вивченню іноземних мов. В контексті розбудови НАТО це вагомий показник розвитку професійності правоохоронців.  Ми завжди  відкриті до співпраці, втілення спільних проектів та готові до обміну досвідом з викладачами вашого навчального закладу»,  – зазначила директор школи іноземних мов Міністерства оборони Словенії Пеггі Гарза.

В свою чергу викладачі Академії ознайомили іноземців з системою підготовки фахівців для Національної гвардії України, а також з особливостями вивчення іноземних мов студентами та військовослужбовцями Нацгвардії.

«Розвиток співпраці з фахівцями мовної підготовки в НАТО свідчить про те, що ми рухаємось у правильному напрямку. Міжнародні експерти відмічають наш розвиток і готові працювати разом для покращення мовної підготовки Академії», – зазначила викладач Ольга Лисичкіна.

Результатом зустрічі між керівництвом Академії та представниками делегації BILC є домовленість щодо подальшої співпраці. Представники бюро міжнародної мовної координації висловили зацікавленість у започаткуванні курсів на базі навчального закладу НГУ та можливості навчання за кордоном для викладачів мовного відділу та кафедр іноземних мов Академії.

Представники делегації відвідали музей Академії, де дізналися історію навчального закладу. А начальник Академії подарував гостям книгу про розвиток та досягнення Національної гвардії України у фотографіях.

Спільна участь викладачів Академії та іноземних фахівців у обговоренні актуальних питань з вдосконалення системи мовної підготовки у НГУ позитивно вплине на її розвиток та максимально наблизить до стандартів країн-членів НАТО.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ