новини

В Академії Нацгвардії відзначили День Конституції

29.06.2018 09:52

В Національній академії Національної гвардії України відзначили одне з найважливіших державних свят – День Конституції України. Прийняття Основного Закону країни 28 червня 1996 року закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.

Урочистості розпочались з підняття державного прапору України та виконання гімну.

З нагоди свята до всіх присутніх звернувся начальник Національної академії національної гвардії України генерал-майор Сергій Сколовський: «Сьогодні наша країна відзначає - 22-у річницю з дня прийняття конституції України. 28 червня 1996 року увійшло в новітню історію нашої держави. Цього дня Верховна Рада України прийняла Основний Закон України — Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави. На її фундаментальних засадах ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу. Міцного здоров’я вам, наснаги і благополуччя».

Наприкінці виступу він запропонував покласти квіти до стели загиблих військовослужбовців.

Голова ветеранської організації Академії полковник у відставці Олександр Семенченко, звертаючись до молодого покоління, нагадав про обов’язок захищати Батьківщину, роботи все, щоб кордони країни були недоторкані та ми могли жити за демократичним вибором.

Під час урочистої частини були вручені грамоти та подяки кращим військовослужбовцям Академії. А в центрі культури Академії курсанти подивилась святковий концерт до дня конституції України.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ