новини

Начальник Академії провів інструктаж перед початком військової практики

02.07.2018 15:47

У курсантів Національної академії Національної гвардії України другого та третього років навчання вже цього тижня розпочнеться військова практика. Поряд з курсантами практику проходитимуть і офіцери, які здобувають оперативно-тактичний рівень підготовки.

В центрі культури начальник Академії генерал-майор Сергій Соколовський зустрівся зі слухачами оперативно-тактичного рівня та офіцерами Академії, які убувають старшими у територіальні об’єднання та частини прямого підпорядкування Національної гвардії України.

«Військова практика – це важливіший рубіж навчання. По-перше, практика проводиться по військовим частинам, де більшість курсантів  проходитимуть службу після випуску і вже зараз майбутні випускники мають ознайомитись з подальшим місцем служби. По-друге, і це найголовніше – курсанти мають на практиці ознайомитися з посадами та спробувати виконувати визначені обов’язки в повній мірі - починаючи від прийому особового складу, ведення службової документації, виконання завдань, визначених службовими обов’язками і до несення служби у всіх видах нарядів, які обумовлені посадою та фахом навчання. Тому, головне завдання офіцерів, що убувають старшими від Академії для контролю проведення практики – перевіряти, аби особовий склад був вірно розподілений по посадам та виконував лише ті завдання, які їм визначені. Звертаю увагу на чітке дотримання розпорядку дня та чітких правил знаходження курсантів  у відрядженні», - звернувся до офіцерів генерал-майор Сергій Соколовський.

Особливість цьогорічної практики – курсанти будуть керувати не тільки строковиками, а й військовослужбовцями – контрактниками, більшість з яких вже мають бойовий досвід.

Начальник Академії також наголосив на проведенні агітації для військовослужбовців, які проходять службу у військових частинах Національної гвардії. Гвардійці Академії мають ознайомити військовослужбовців з одним із найстаріших вищих військових навчальних закладів в Україні та показати презентаційні ролики про навчальний заклад.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ