новини

У батальйоні забезпечення навчального процесу Академії розпочався другий навчальний модуль

03.07.2018 09:00

В Національній академії Національної гвардії України для військовослужбовців батальйону забезпечення навчального процесу розпочався другий навчальний модуль. На одинадцяти навчальних місцях для особового складу батальйону забезпечення навчального процесу та окремих підрозділів Академії  провели заняття щодо дотримання заходів безпеки під час виконання різноманітних завдань військової служби. Зокрема, гвардійцям нагадали правила експлуатації техніки, вимоги щодо дотримання правил дорожнього руху при користуванні службовим та особистим автомобільним транспортом, заходи безпеки при користуванні пально-мастильними матеріалами.

Особливу увагу керівники занять звернули на заходи безпеки при користуванні зброєю, боєприпасами та імітаційними засобами, адже військовослужбовці батальйону щоденно залучаються до несення служби зі зброєю. Окрім того,  всіх військовослужбовців ознайомили з заходами безпеки при користуванні пально-мастильними матеріалами і отруйними речовинами. До військовослужбовців були доведені правила поводження з електроприладами, заходи безпеки під час проведення господарських робіт, під час виконання службово-бойових завдань, заходи безпеки на заняттях з фізичної підготовки та заходи щодо запобігання загибелі особового складу.

Окремим питанням розглядалися елементи практичних прийомів першої психологічної допомоги, де військовослужбовці самостійно надавали допомогу за сценарієм поранення військовослужбовця під час бойових дій.

Також гвардійці письмово показали знання з гуманітарної підготовки та статутів ЗСУ.

«Важливим для нас усіх є як особиста безпека, так і збереження життя та здоров’я особового складу. Військовослужбовці Академії постійно працюють над удосконаленням своїх вмінь та навичок. За минуле півріччя гвардійці отримали добрі оцінки та відгуки від командирів, тому у наступному навчальному модулі ви повинні закріпити свої досягнення та показати чудові результати службової діяльності. Цей модуль навчання стане для кожного періодом професіоналізму та зразкової військової дисципліни», – зазначив начальник відділу родів військ та служб полковник Олег Деркач.

Особливістю проведення цих занять було те, щоб навчаємі розглядали реально можливі практичні небезпечні ситуації та шляхи їх попередження чи подалання, а керівники проводили ці заняття, ураховуючи бойовий досвід військ та сучасні умови службово-бойової діяльності.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації  НА НГУ