новини

У навчальному центрі Академії проходять підготовку майбутні офіцери запасу

09.07.2018 16:59

На базі навчального центру Академії тривають польові збори зі студентами, які навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу.

Польові збори є завершальним етапом дворічної підготовки студентів. Протягом місяця майбутні офіцери запасу практично відпрацьовують питання всіх військових дисциплін, які вони вивчали. Крім того, обов’язково проводяться бойові стрільби зі штатної зброї військовослужбовців Нацгвардії та водіння бронетанкової техніки.

«Стрільби, водіння бойових машин, марші, оборона і наступ на тактичному полі – напружений розклад занять практично не залишає часу на роздуми. Адже настав час довести всім і , насамперед, собі, що два роки навчання не минули даремно. Кожен прагне закріпити отримані знання на практиці, домогтися якнайкращого результату у нелегкій ратній праці. А попереду підготовка до складання військової присяги. З нетерпінням очікую цього моменту. Мрію про те, що зможу, зустрівшись з батьками, з гордістю заявити – я офіцер!», – ділиться своїми думками студент Віктор Балан.

Підсумком проходження навчальної програми військової кафедри є комплексний державний екзамен. У разі успішної здачі іспиту, студенти складають військову присягу на вірність українському народові і отримують звання молодшого лейтенанту запасу.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ