новини

Триває стажування слухачів Академії в управлінні та частинах Східного ОТО

13.07.2018 15:00
[wpeslider id=46331]
Майбутні магістри, а сьогодні слухачі Національної академії Національної гвардії України протягом місяця проходять практичне стажування в Східному територіальному управлінні. Вже майже два тижні 2 офіцери профільного навчального закладу НГУ стажуються в посадах начальника автомобільної і бронетанкової служб територіального управління. Офіцери отримують навички у практичній роботі на займаних посадах, оформленні поточної документації, а також підвищують свій фах у нормативній базі та знанні регламентуючих документів. Стажування триматиме до кінця липня.
«Стажування у військах для кожного офіцера, що навчається, є неоціненним досвідом, який надасть можливість навчати молодих офіцерів Національної гвардії», – говорить майор Артем Іванченко Вже наступного року після випуску професійні магістри поповнять лави  Національної гвардії.
Крім того під час стажування офіцери-слухачі зустрічаються з особовим складом строкової служби та військовослужбовцями за контрактом і розповідають їм про можливість отримати вищу освіту в Академії НГУ. Так, днями у 3 бригаді оперативного призначення відбулись зустрічі, на яких слухачі магістратури Національної академії НГУ розповіли строковикам про умови вступу та переваги навчання у навчальному закладі Нацгвардії.
«Моє головне завдання - не просто проінформувати вас про Національну академію, а пояснити перспективи, які чекають кожного після закінчення цього навчального закладу», – пояснює  бійцям капітан Дмитро Головченко.
Окрім листівок з правилами вступу, офіцери продемонстрували гвардійцям декілька відео про курсантське життя та їх навчання в Академії.
«Вступ до нашого профільного вишу дає можливість молодій людині, що мріє стати офіцером, реалізувати себе, отримати омріяну спеціальність та стати професіоналом», – зазначив майор Артем Іванченко.
Майор Максим Дерев’янко розповів присутнім про історію створення та  традиції одного з найстарших в Україні вищих військових закладів освіти, досягнення та новітні методи навчання.
«Перспектива стати курсантом -  це  чудова можливість отримати якісну вищу освіту, бути працевлаштованим та професійно розвиватися», –  ділиться своїми роздумами щодо вступу до гвардійського ВНЗ  солдат строкової служби Сергій Дегтяр. Юнак був призваний до лав Нацгвардії навесні цього року та серйозно задумується над кар’єрою військового.
Щодо майбутніх магістрів, то вже наступного року після закінчення навчання, вони поповнять лави військових частин Національної гвардії України. Група інформації і комунікації Східного ОТО Стас Заботнов