новини

У Національній академії стартувала вступна кампанія

16.07.2018 15:37

До Національної академії Національної гвардії України з усіх куточків України завітали абітурієнти, аби подати документ на навчання в навчальному закладі.

До приймальної комісії надійшло більше ніж півтисячі особових справ абітурієнтів.

Кандидати на вступ змагатимуться за право здобути військову спеціальність на п’яти факультетах військового навчального закладу, а саме: командно-штабному, інженерно-технічному та гуманітарному факультетах, факультеті економіки та менеджменту і Київському факультеті Національної академії.

17-річний Валерій стати військовим вирішив ще змалечку. Тож після школи подав документи до Національної академії. «Я бачу себе офіцером. У мене всі в сім'ї військові, і я йду по їхніх стопах. Сподіваюсь, що, незважаючи на великий конкурс, мені поталанить вступити до Академії», – зауважив хлопець.

Після завершення прийому документів відбулася зустріч абітурієнтів та їх батьків з командуванням Національної академії в центрі культури. Начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-майор Сергій Соколовський представив присутнім керівний склад навчального закладу.

«Академія – вищий військовий навчальний заклад Національної гвардії України. Тут готують офіцерські кадри, які надалі стають основним ядром управління та забезпечення військ по всій території України. Ми активно розвиваємося, впроваджуємо нові підходи до навчання та співпрацюємо з різними організаціями на міжнародній арені. Наші курсанти беруть участь у міжнародних навчаннях, стажуваннях та тренінгах. Найголовніше, протягом іспитів всі абітурієнти повинні проявляти старанність та наполегливість для досягнення своєї мрії – стати майбутнім офіцером Національної гвардії України. Тож бажаю всім успіху», – зазначив генерал-майор Сергій Соколовський.

Наприкінці зустрічі батьки мали змогу задати питання, які їх хвилюють стосовно вступу та подальшого навчання своїх дітей.

Упродовж вступних випробувань абітурієнти пройдуть медичну комісію, яка визначить їх придатність до проходження навчання в Академії, професійно-психологічний відбір у формі тестування, іспит з фізичної підготовки зі здачею визначених нормативів.

Поряд з цивільною молоддю іспити з профільних предметів складають і військовослужбовці-контрактники та строковики. Загалом вступні випробування триватимуть до кінця тижня і вже в п’ятницю відбудеться заключне засідання приймальної комісії, де будуть оголошені прізвища абітурієнтів, яким пощастить навчатися в Національній академії Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації  НА НГУ