новини

В Академії Національної гвардії тривають вступні випробування

18.07.2018 12:15

Цивільна та військова молодь із усієї України показують свої знання та силові навики під час проходження вступних випробувань. Розподілені по групах, хлопці та дівчата здають іспит з фізичної підготовки, проходять професійно-психологічний відбір та поглиблене медичне обстеження.

Іспит з фізичної підготовки включає в себе підтягування на перекладині, забіг на 100 метрів і крос на відстань 1 кілометр. Дівчата замість підтягування  виконували  комплексно-силову вправу.

«Бути офіцером Національної гвардії – моя ціль і задля неї я багато працюю над собою і самовдосконалююся.  Я надзвичайно хвилювалася перед початком іспитів тому що знаю, який великий конкурс цього року. Звісно, поставлені завдання – не з легких, адже, щоб здати нормативи на найвищий бал, потрібно мати справді хорошу фізичну підготовку. Але я виклалася на повну, боролася за кожну секунду. Сподіваюсь, моїх зусиль було достатньо для вступу», – ділиться враженнями після екзамену з фізичної підготовки абітурієнтка Вікторія.

Крім того, відбір включає проведення групових тестувань та індивідуальних психологічних обстежень, на основі яких й приймаються рішення стосовно придатності кандидатів на навчання. Обов’язковим етапом є проходження поглибленого медичного обстеження, що складається з відвідувань медичних спеціалістів та здачі обов’язкових аналізів.

Поряд з цивільною молоддю, іспити з профільних предметів складають і військовослужбовці-контрактники та строковики. На відміну від цивільних абітурієнтів, військові мали змогу цього року не проходити зовнішнє незалежне оцінювання і здати всі екзамени безпосередньо в Академії. Серед іспитів – диктант з української мови, іспит з історії України, математики і біології в залежності від обраної спеціальності.

Під час складання іспитів абітурієнти проявляють старання, витримку та наполегливість, адже увійти до складу майбутньої еліти Національної гвардії України, одягнути погони спочатку курсанта, а потім офіцера – мрія кожного абітурієнта.

«Кількість охочих отримати військову освіту та офіцерське звання в Національній Академії з кожним роком стрімко зростає. В Академію йдуть навчатись фізично загартовані хлопці і дівчата, адже майбутні працівники підрозділів Національної гвардії України повинні мати спортивний вишкіл. Молодь, яка виявила бажання навчатись у нашому навчальному закладі, надзвичайно патріотично налаштована та мотивована для служіння Батьківщині», - зазначив начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-майор Сергій Соколовський.

Попереду на абітурієнтів чекає засідання приймальної комісії, на якому вже буде остаточно відомо, хто стане курсантом та розпочне навчання в Національній академії Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ