новини

Майбутні офіцери запасу склали присягу у навчальному центрі Академії

21.07.2018 13:01

В навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України відбулось урочисте складання військової присяги студентами, які завершили навчання за програмою підготовки офіцерів запасу.

Понад 300 студентів, з яких 28 дівчат, склали урочисту клятву на вірність українському народові. Підготовку проходили як хлопці, так і дівчата. До цього протягом місяця в навчальному центрі Академії вони практично закріплювали набуті за час навчання теоретичні знання. Для проведення занять залучались досвідчені викладачі кафедри підготовки офіцерів запасу, вогневої та тактичної підготовки, автомобільної кафедри. Обов’язки командирів студентських взводів виконували курсанти старших років навчання.

Зі словами привітання до всіх присутніх звернувся перший заступник начальника Національної академії з навчально-методичної та наукової роботи полковник Олександр Морозов: «Ще один важливий крок в житті кожного з вас вже позаду. Складання військової присяги – це завжди знаменна подія для кожного, а тим більше – для майбутнього офіцера. За час свого існування Національна академія підготувала понад 30 тисяч офіцерів. Сьогодні перед українськими військовими постало важливе завдання – обороняти цілісність нашої держави і, я впевнений, випускники нашого навчального закладу впораються з цим, не зважаючи ні на які труднощі. Нехай Альма-матер назавжди залишиться у ваших серцях. Будьте завжди вірні військовій присязі».

Після традиційного ритуалу відбувся урочистий мітинг, на якому слова вітання з нагоди свята висловили запрошені гості і студенти, які щойно склали присягу.

«Сьогодні, кожен із нас зробив вірний вибір. Присягнувши на вірність українському народові, ми добровільно взяли на себе обов’язок сумлінно і чесно захищати нашу державу. В Академії Нацгвардії нас навчили військовій справі і відтепер, ми зобов’язані виправдати цю довіру», – зазначив студент Віктор Балан.

Два роки навчання на військовій кафедрі не пройшли дарма – більшість студентів виявили бажання для подальшого проходження служби в лавах Національної гвардії, Національної поліції, служби безпеки України та в інших підрозділах.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ