новини

Майбутні офіцери набувають практичні навички у військах

23.07.2018 08:33

Курсанти Національної академії Національної гвардії України розпочали військове стажування у частинах Національної гвардії, яке буде проходити протягом двох тижнів.

Так, до 2 Галицької бригади Нацгвардії України для проходження стажування до психологічної служби прибув курсант Національної академії. Протягом двох тижнів начальник психологічної служби разом із курсантом будуть переносити теоретичні знання на практичні вміння. Курсант Михайло Ципруш закінчив третій курс Академії. Ще рік і на його плечах майорітимуть офіцерські пагони. Кілька років він разом з іншими курсантами під пильним оком професійних викладачів опановував необхідні теоретичні знання. Як зізнається сам Михайло, улюбленими предметами для нього є гендерна та вікова психологія, а також суїцидальна психологія. Шлях до курсанта Академії бере свій початок з 2015 року, коли був призваний проходити строкову службу у лавах НГУ. Спочатку виконував службово-бойові завдання у 1-шій бригаді оперативного призначення. Але події, які відбувались у країні, підштовхнули Михайла розпочати свій шлях до здобуття офіцерського звання. Вже за рік він направиться до однієї з частин Національної гвардії України аби виконувати завдання по психологічному забезпеченню з особовим складом. Як говорить керівник стажування, начальник психологічної служби бригади капітан Олександр Кручко, наразі є дуже важливим у короткі строки втілити теоретичні знання у практику. Керівник стажування та курсант Михайло Ципруш вже почали відпрацьовувати вимоги керівних документів, знайомитись із штатною структурою служби та завданнями, що виконує частина.

«Курсант вже почав знайомитись із участю психологічної служби в роли частини, - коментує капітан Кручко, - у нього виникають питання і це дуже добре. Моє завдання максимально надавати йому відповіді на усі виникаючі питання, а також ділитись своїм набутим досвідом. Ми будемо працювати з особовим складом, готувати військовослужбовців перед виконанням службово-бойових завдань та допомагати у скрутних становищах».

Автор молодший лейтенант Аліна Новікова