новини

Восени в Академії буде проведено курс із залученням представників Збройних Сил Канади (Відео)

30.07.2018 11:03

Військовослужбовці Збройних Сил Канади проведуть навчальний курс «Порядок дій при управлінні військами та штабні процедури НАТО». Курс буде проведено з викладачами Академії, які займаються вивченням та викладанням даного напряму в Академії. Домовленість, щодо проведення даного курсу було досягнуто в результаті візиту до Академії Канадської об'єднаної oперативнo-тактичної групи в Україні.

Офіцер взаємодії з НГУ об'єднаної oперативнo-тактичної групи - Україна ЗС Канади майор Ян Кул розповів про своє бачення співпраці з Академією: «У нас є чудова можливість розвитку зв'язків між нашими країнами та силовими відомствами. Наразі ми домовились про спеціальний курс, де будемо підвищити професійну спроможність офіцерів Академії. Найбільш вражає бажання гвардійців на постійне вдосконалення. Наші інструктори поділяться досвідом з учасниками курсу та запропонують нові підходи та техніку навчання курсантів».

Початок курсу вже запланований на жовтень цього року. Кількість учасників складатиме 25 викладачів Академії Національної гвардії. Офіцери військового формування Канади будуть викладати курс, який складатиметься з трьох основних напрямів – філософія командування, порядок дій при управлінні військами та порядок роботи з картами НАТО.

«Всі міжнародні навчання, які проводяться на базі Академії мотивують нас до розвитку та впровадження нових знань в процес підготовки майбутніх офіцерів», – звернувся до представників делегації начальник Академії генерал-майор Сергій Соколовський.

Навчальний курс триватиме протягом трьох тижнів. По завершенню, викладачі Академії отримають сертифікати від представників Збройних сил Канади.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ