новини

З новоспеченими курсантами проводять перші заняття

02.08.2018 12:31

Після демонстраційних занять, які були проведені для майбутніх курсантів Національної академії Національної гвардії України, гвардійців ознайомили з заходами безпеки.

Керівники на навчальних місцях проінструктували всіх військовослужбовців та ознайомили їх з правилами користування вибуховими речовинами та пристроями, вогнепальною зброєю, отруйними та паливно-мастильними речовинами, нагадали правила поводження на воді та під час занять з фізичної підготовки. Увагу звертали на правильний порядок посадки і висадки з автомобільного транспорту.

«Заняття такого роду є вкрай важливими, тим паче на початкових етапах навчання та служби наших курсантів, адже вони матимуть справу з вогнепальною зброєю та імітаційними вибуховими пристроями. Всі вони повинні знати, що недбале поводження зі зброєю може призвести до незворотних наслідків. На сьогоднішньому занятті ми їм практично на манекені продемонстрували ті наслідки, які може викликати неправильне поводження навіть з холостими боєприпасами», - зазначив після заняття викладач кафедри озброєння та стрільби майор Дмитро Торяник.

Також гвардійців ознайомили із загальними правилами надання першої медичної допомоги. Військовослужбовці власноруч повторювали вказані дії.

В цілому, комплексне заняття надало змогу курсантам набору 2018 року в повній мірі ознайомитися із основними аспектами заходів безпеки в повсякденній діяльності та при виконанні службових завдань.

На наступних етапах підготовки, курсантів чекає поглиблене вивчення загальновійськових дисциплін, виконання практичних стрільб та польовий вихід.

Відділ міжнародних зв'язків,  інформації і комунікації НА НГУ