новини

Майбутні офіцери-психологи завершили практику у військових частинах Західного ОТО

03.08.2018 12:40
[wpeslider id=46713]
У військових частинах Західного оперативно-територіального об’єднання завершилась військова практика курсантів гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України. Під керівництвом досвідчених офіцерів-психологів військових частин курсанти ознайомлювалися з порядком організації психологічного забезпечення службово-бойової діяльності підрозділів, здійснювали психологічну підготовку особового складу до виконання службово-бойових завдань та набували практичних навичок у виконанні службових обов’язків діловодів відділень (служб) психологічного забезпечення. Курсант Віталій Якубович проходив військову практику у військовій частині 4114, де опановував посаду діловода психологічної служби та брав безпосередню участь у проведенні заходів психологічного забезпечення особового складу.
«Під час військової практики я мав можливість отримати безцінний досвід роботи, – розповідає Віталій, - адже окрім виконання програми військової практики мені пощастило взяти участь в практичних тренінгових заняттях по психологічній реабілітації військовослужбовців, які проходили під керівництвом представників ГО «Ліга офіцерів». Вони мають чотирирічний досвід психологічної роботи з військовими трьох складових сектору безпеки й оборони, в тому числі і Національної гвардії України. Набуті під час військової практики навички допоможуть мені визначити над чим надалі потрібно працювати і на що необхідно звернути увагу, адже попереду ще один навчальний рік». У військовій частині 3002 завершив військову практику курсант третього курсу Національної академії Національної гвардії України Михайло Ципруш. Він зіткнувся з реальною практичною роботою, яку йому потрібно буде виконувати у майбутньому. «Ці два тижні для мене були надзвичайно продуктивними, - розповідає Михайло, - я практично проводив заходи з особовим складом. Саме практика в роботі психолога є надзвичайно важливою і я це відчув. Було цікаво вивчити роботу офіцера служби психологічного забезпечення, який працював із військовослужбовцями, що заступали на варту, або їхали виконувати службово-бойові завдання зі зброєю. Велика відповідальність лежить саме на психологах, бо вони визначають психологічну готовність конкретного військовослужбовця до виконання завдань за призначенням. І якщо вчасно не виявити проблемне питання, то наслідки можуть бути досить серйозними».
Майбутній офіцер разом із керівником стажування, начальником служби психологічного забезпечення військової частини 3002 капітаном Олександром Кручко практично відпрацьовували ті питання, які були розглянуті в академії теоретично. Багато уваги звернули і на відпрацювання службової документації.
«Те, що військова практика відбуваються на третьому курсі навчання є позитивним моментом, - розповідає начальник служби психологічного забезпечення капітан Олександр Кручко. – Курсанти на цьому етапі навчання знають з чим їм доведеться далі працювати і на вивчення чого потрібно направити зусилля на останньому курсі академії. Звісно, два тижні це не так багато, але ми старались навчити їх як можна більше».
Наступного року стажування вже буде проходити місяць, тому часу та можливостей буде набагато більше. За матеріалами з військових частин Західного ОТО НГУ