новини

Курсанти набору 2018 року проходять професійно-психологічну підготовку

06.08.2018 09:15

Заняття з гвардійцями стосовно психологічних особливостей службово-бойової діяльності в екстремальних або бойових умовах проводяться задля того, щоб навчити курсантів  технікам та практичним прийомам надання психологічної допомоги.

Під час службово-бойової діяльності у військовослужбовців в екстремальних або бойових умовах виникають різні психічні стани та реакції. Тому і навчають майбутніх офіцерів, як саме їх подолати. За словами фахівців, це потребує знань, навиків та вмінь надання психологічної допомоги своїм товаришам та самодопомоги.

«Заняття з курсантами проводяться для згуртування військового колективу навчальної групи та прискорення адаптації військовослужбовців під час первинної військової підготовки. Крім того, заняття допомагають здійснити відбір кандидатів на посади молодших командирів», – коментує хід заняття психолог служби психологічного забезпечення Академії майор Ігор Дяченко.

Крім того, з особовим складом, який проходить первинну військову підготовку  проводиться «teambuilding» або іншими словами побудова командного духу та вміння працювати та діяти злагоджено. Під час відпрацювання цих вправ особовий склад виконує різні завдання у складі команди, де участь повинен брати кожен учасник. Вправи передбачають організацію спільного вирішення завдання. Це може бути як фізична допомога, так і поради своїм товаришам.

«Ці заняття не схожі на звичайні військові. Але мені дуже сподобалося, адже ми мали певну свободу дій і дійсно почали відчувати плече товариша та атмосферу, яка панує в нашій навчальній групі», - зазначив курсант Олексій Литвиненко.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ