новини

Новоспечені гвардійці Академії отримали зброю

06.08.2018 15:14

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України відбулася традиційна церемонія вручення зброї особовому складу, який проходить первинну військову підготовку.

Курсантам було передано зброю – автомати Калашникова, з якими вони пройдуть усі роки навчання. Ця урочистість є важливою подією у житті молодих курсантів. Вона символізує відповідальність, якою буде наповнене життя майбутнього офіцера. В подальшому військовослужбовці Академії з особистою зброєю в руках будуть проходити навчання, виконувати вправи стрільб, а також різноманітні службово-бойові завдання.

Привітав молодих воїнів із знаменною в їхньому житті подією начальник табірного збору полковник Владислав Єманов.

«Від імені командування Академії та всього офіцерського складу хочу привітати вас зі святом вручення бойової зброї. Ви знаходитесь ще на самому початку свого довгого службового шляху. Попереду вас чекає чимало  випробувань, бо ви обрали одну з найпочесніших, але і нелегких професій – професію військовослужбовця Національної гвардії України. І хай ця зброя служить вам тільки у навчанні», – зазначив він.

Після промови, командири курсантських підрозділів вручили зброю молодим курсантам, вітаючи кожного з цією знаменною подією.

«Мабуть тільки тепер я остаточно зрозумів, що я – курсант, і я – гвардієць, - ділиться враженнями курсант Олексій Литвиненко. – Я розумію усю відповідальність, яка зараз лежить на моїх плечах і докладу максимум зусиль, аби не підвести своїх командирів».

По завершенню військового ритуалу, військовий священик отець Григорій благословив нацгвардійців на зразкове виконання військового обов’язку.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НАНГУ