новини

Нацгвардійці наполегливо готуються до військового параду з нагоди Дня незалежності України

08.08.2018 08:22

У Києві на злітній смузі авіаційного заводу ім. Антонова 7 серпня відбулося тренування 4,5 тисяч військовослужбовців Національної гвардії та інших силових структур України до військового параду до Дня Незалежності України 2018 року.

24 серпня у параді братимуть участь понад 24 підрозділи Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та працівників Національної поліції України.

Гвардію представлятимуть курсанти Національної Академії НГУ, батальйон почесної варти військової частини 3027 та об’єднаний оркестр Київського гарнізону.

На приготуваннях до параду був присутній міністр оборони України, генерал армії Степан Полторак, який прокоментував  підготовку військовослужбовців:«Ми проводимо підготовку до параду з 3 по 20 серпня, коли буде фінальний огляд готовності колон. На святі будуть представлені зразки озброєння та техніки, які використовуються у військах, та ті що проходять державне випробовування і зазначені для використання в перспективі – всього це 50 видів техніки»,- розповів Степан Полторак, повідомивши, що серед запрошених гостей на святкування Незалежності чекають представників з 15- ти країн Альянсу, основних партнерів України.

Під керівництвом досвідчених офіцерів парадний розрахунок гвардії та інших військових формувань проходить щоденну стройову підготовку, щоб демонструвати українцям усю військову виправку, витримку та мужність.

«Це важливо для військових і для тих, хто вчиться військовій справі, проходить перепідготовку боєздатності. Це такий собі військовий ритуал, можна сказати: «звіт народу», у якому стані знаходиться армія. Люди знають, що боєць захищає, але не знають як, і в якому стані - побачити це можна на військовому параді», - запевнив генерал армії України.

Цього року на Майдані Незалежності з нагоди святкування 27 річниці Незалежності України та 100-річчя української державності військовослужбовці вперше використовуватимуть військове вітання «Слава Україні!» – «Героям слава!» замість вітань радянського взірця.

 

Прес-служба НГУ

Фото Андрія Некрасова та Руслана Андрусіва