новини

Молоді гвардійці з перших тижнів займаються мовною підготовкою

09.08.2018 13:23

З курсантами, які проходять первинну військову підготовку в навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України, провели тестування щодо визначення рівня володіння іноземних мов. Перевірка  проводиться для ретельного аналізу знань майбутніх офіцерів, після чого їм нададуть персональні рекомендації щодо подальшого вивчення іноземних мов.

Опитування та консультацію проводить начальник відділення мовного тестування мовного відділу Академії підполковник Володимир Гончар. Досвідчений офіцер – миротворець, який брав участь в операціях зі встановлення та підтримки миру під егідою ООН.

«Важливою складовою в підготовці майбутніх офіцерів Національної гвардії України є вивчення іноземних мов. Нацгвардія знаходиться в процесі реформування та приведення до відповідності міжнародних стандартів своїх підрозділів. Крім того, володіння іноземними мовами відіграє важливу роль в комунікації між офіцерами Нацгвардії та представниками силових відомств членів та партнерів країн НАТО», – зазначає він.

Тестування проводиться в три етапи. Під час першого етапу вся група виконує аудіювання, потім тест на читання і останній етап - особиста співбесіда з викладачем.

Мовна підготовка в Академії Нацгвардії проходить на трьох кафедрах іноземних мов та мовному відділі. Майбутні офіцери вивчають англійську, французьку та німецьку мови в сучасних лінгафонних кабінетах та регулярно спілкуються із носіями мов.

Також, можливості мовного відділу Академії дозволяють проводити й регулярні інтенсивні курси для офіцерів з військ, аби постійно підтримувати мовну підготовку гвардійців.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ