новини

Представники Збройних Сил Канади навчають гвардійців Академії діяти у спільних штабах за стандартами НАТО

10.08.2018 16:57

В Міжнародному міжвідомчому багатопрофільному центрі підготовки підрозділів Національної гвардії України, який дислокується у селищі Старому на Київщині, проходять заняття з військовослужбовцями Національної академії Національної гвардії України. Навчає гвардійців група інструкторів  Збройних Сил Канади.

У навчаннях задіяні 5 викладачів кафедри тактики та управління повсякденною  діяльністю та 2 курсанти гуманітарного факультету.

Гвардійці Академії обговорюють питання прийняття військових рішень, працюють з картою, отримують знання для сумісних дій в спільних штабах за стандартами НАТО.

«Нам приємно співпрацювати з професіоналами своєї справи, які мають бойовий досвід та швидко засвоюють отримані знання», - зазначив офіцер по взаємодії з НГУ від канадської об'єднаної оперативно-тактичної групи в Україні майор Ян Кул.

Заняття для гвардійців організовані як в теоретичному, так і в практичному форматі й завершаться комплексними чотириденними польовими тренуваннями.

«Такі заняття для нас дуже корисні. Іноземні представники діляться досвідом в розробці навчальної програми для підготовки командирів відділень за стандартами НАТО. Інструктори – справжні професіонали своєї справи», -  розповідає курсант Дмитро Одерій.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ