новини

Культурний відпочинок курсантів-учасників парадного розрахунку

13.08.2018 14:25

Курсанти Національної академії Національної гвардії України щодня сумлінно готуються до військового параду до Дня Незалежності України. Тренування проходять на базі Першої Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка.

Як відомо, гарний відпочинок є запорукою гарної праці. Так, для курсантів була організована зустріч із відомим українським професійним боксером, срібним призером Олімпійських ігор, чемпіонату світу, бронзовим призером літньої Універсіади, дворазовим чемпіоном України, заслуженим майстром спорту України з боксу Денисом  Берінчиком.

Під час зустрічі Денис розповів про своє життя і боксерську кар’єру, роль спорту та здорового способу життя. Він мотивував курсантів ніколи не здаватися та йти до своєї цілі. Наприкінці зустрічі, Денис побажав гвардійцям успіхів у навчанні та службі і звичайно ж, вдалого проходження під час військового параду.

Крім того, на цих же вихідних, курсанти гуманітарного факультету та факультету економіки та менеджменту відвідали музей історії Другої світової війни. В ході екскурсії гвардійці оглянули два поверхи експозиції музею, де була висвітлена історія героїчної боротьби нашого народу та військова техніка часів Другої світової війни.

Особовий склад інженерно-технічного факультету відвідав музей народної архітектури та побуту (Пирогово). Розповіді екскурсовода дозволили курсантам повернутися в різні епохи української історії. Безліч експонатів музею та самі домівки наших предків мають неоціненну історичну цінність, деякі будівлі були збудовані ще у 16 столітті, тому в музеї намагаються зберегти усі елементи побуту, домівки та найголовніше фольклорну спадщину наших предків, щоб передати її нашим нащадкам. Екскурсовод неодноразово зупинявся коло творчих майстерень, де курсанти мали змогу подивитись на ремесло наших предків – гончарство, писанкарство, насолодитись музикою цимбаліста Мирослава та спробувати себе в цьому жанрі.

«Я зміг на власні очі побачити побут та архітектуру всіх міст України, що налічує декілька століть. На мою думку, це місце є тихим осередком спокою та гармонії, де кожен з нас мав можливість відпочити від галасливого і жвавого ритму мегаполісу. Найбільше вразило те, наскільки добре збереглася архітектура з історією існування понад 4 століття», - поділився враженнями молодший сержант Сергій Воробйов.

Курсанти командно-штабного факультету відвідали Національний музей історії України. Пройшовши чотирма поверхами музею, гвардійці ознайомилися з історією рідного краю від найдавніших часів до сучасного етапу розвитку.

Попереду у військовослужбовців насичені тренування, а у свій вільний час хлопці будуть намагатися ще ближче познайомитись із культурної спадщиною Київщини.

Автор: старший солдат Василь Федоріненко,

фото автора