новини

Новоспечені курсанти посилено готуються до польового виходу

15.08.2018 08:31

Особовий склад навчальних зборів опановує програму первинної військової підготовки шість днів на тиждень. Наразі перед молодими гвардійцями стоїть завдання засвоїти основні практичні та теоретичні навички військової підготовки - тактичну підготовку військ, вогневу, фізичну підготовку та основні положення статутів Збройних сил України.

Хлопці та дівчата в одному строю вже третій тиждень виконують чіткий розпорядок дня, який направлений на інтенсивну підготовку молодого поповнення гвардійців. Ранкова фізична зарядка, різноманітні заняття за планом, самостійна підготовка та спортивно-масова робота – це те, з чим кожен день, окрім неділі, має справу курсант навчальних зборів. Що стосується занять - вони являють собою ознайомчі курси за напрямами підготовки.

На заняттях з тактичної підготовки молоді гвардійці навчаються обладнувати позиції для ведення стрільби та способи укриття в різних місцевостях.

Під час фізичної підготовки бійці тренуються прийомам самострахування та основним прийомам рукопашного бою.

А на вогневій підготовці курсанти вивчають призначення, характеристики та будову своєї зброї АК-74. Поетапне розбирання та збирання із оглядом дій частин та механізмів автомата виконують гвардійці майже кожен день. Адже програма первинної військової підготовки включає і бойові стрільби.

«Незважаючи на те, що кожного дня ми фізично втомлюємося та докладаємо багато зусиль для сумлінного опанування нових для нас військових предметів, я задоволений, що обрав для навчання Академію. Кожного нового дня я з задоволенням пізнаю військову справу. Звичайно ж, з нетерпінням очікую польового виходу - це має бути перше наше серйозне випробування після вступних іспитів і ми ретельно готуємося до нього», – розповідає курсант Олександр Нестеренко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ