новини

В навчальному центрі Академії Нацгвардії пройшли спортивні змагання

20.08.2018 12:04

Курсанти, які проходять первинну військову підготовку, змагались за звання кращого підрозділу у військовій естафеті.

Хлопці і дівчата боролись у змаганнях з естафетного бігу на 400 метрів, кросу на 1 кілометр, виконання вправи з гирею, підтягування на перекладені та перетягування канату. За результатами кращі спортсмени та найсильніші команди в особистому заліку були нагороджені грамотами та заохочені призами.

Спершу курсанти випробували себе у змаганнях з бігу, а згодом перейшли до найтяжчого – важкої атлетики. Піднімання гирі та перетягування канату потребувало багато сил, які отримували курсанти завдяки духу суперництва. Показавши свою вправність, військовослужбовці перейшли на наступний етап змагань – воєнізовану естафету.

Кожний етап змагань супроводжувався бурхливою підтримкою, гучними оплесками та переможними вигуками побратимів. Особливо ця підтримка відчувалася під час фінальних змагань, коли напруга й хвилювання за товаришів постійно зростала. 

«Проведення змагань з курсантами має на меті не тільки фізичний розвиток. Майбутні офіцери вчаться діяти в команді, допомагати один одному, підтримувати, а також розвивають змагальний дух та тренують особисту витривалість до труднощів, що, безперечно, дуже допомагатиме їм під час навчання та й протягом усієї служби», – зазначив старший викладач кафедри фізичної підготовки і спорту майор Руслан Анацький.

Море емоцій надало курсантам потужний заряд бадьорості та впевненості у власних силах.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ