новини

Військовослужбовці Київського факультету долучилися до благодійної акції «День донора»

21.08.2018 14:37

В черговий раз особовий склад Київського факультету Національної академії Національної гвардії України взяв участь у добровільній здачі крові.

У зв’язку із значною потребою лікувально-профілактичних закладів міста Києва у крові та її компонентах, до підрозділу прибула виїзна бригада відділення «Центру крові» Головного військового клінічного госпіталю Міністерства оборони України. Медичні працівники вправно розгорнули пункт забору донорського матеріалу та прийнялася до справи.

Військовослужбовці жваво відреагували на можливість на робочому місці стати учасниками такої доброї та шляхетної справи.

«У разі виникнення надзвичайних ситуацій, трагічних подій, коли хтось із наших рідних або друзів потрапляє у біду – кожен з нас, не роздумуючи, поспішає на допомогу. А донорство – це «тихий подвиг», адже не знаєш чиє життя, здоров’я врятуєш ти. Я особисто бажаю, щоб охочі добровільно поділитися своєю кров'ю з пораненими, хворими, потерпілими», - розповів курсант другого року навчання сержант Василь Жижула.

Особовий склад факультету закликає всіх небайдужих стати донорами крові. Свідомо виконаний маленький вчинок, що виходить за межі звичних обов`язків, завжди надихає та створює атмосферу благородства, милосердя, співчуття.

Автор: молодший лейтенант Альона Крижановська,

фото автора