новини

Перші бойові стрільби новоспечених курсантів у навчальному центрі

21.08.2018 14:46

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України триває підготовка курсантів набору 2018 року. У рамках первинної військової підготовки на полігоні відбулись перші навчальні стрільби. Їх проведенню передували заняття з теорії, під час яких курсанти вивчали заходи безпеки при поводженні зі зброєю, тактико-технічні характеристики автомата Калашникова, опановували порядок його розбирання та збирання.

«В душі передчуття чогось нового та досі невідомого. Однак, опинившись навпроти мішені, сам на сам зі зброєю, починають поводити себе цілком інакше. Тремтіння відступає, натомість з’являється відчуття відповідальності та повної зібраності», - розповідає старший солдат Ростислав Мятіжкін.

Досвідчені викладачі-наставники оперативно за необхідності надавали курсантам методичні рекомендації щодо обрання правильної стійки для стрільби і утримання автомата та контролювали встановлення важеля переведення вогню у положення запобігання.

«Перші бойові стрільби – один з найвідповідальніших моментів первинної військової підготовки. В цей день на стрільбах курсанти не просто відчули, що означає тримати бойову зброю в руках, а зробили ще більш важливий крок в своєму житті – подорослішали. Загалом я результатами підготовки та стрільби в цьому році задоволений. Сподіваюсь, надалі з кожним роком навчання результати будуть лише зростати», - зазначив старший викладач кафедри озброєння та стрільби підполковник Олег Корнієнко.

Попереду ще тиждень гвардійці будуть отримувати та засвоювати первинні знання з різних дисциплін, пов'язаних з подальшим проходженням служби в Національній гвардії України, закріплюючи їх під час заключного етапу польового виходу.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ