новини

Офіцери з військ, які пройшли інтенсивний курс навчання в Академії, складають іспити

22.08.2018 09:40

В Національній академії Національної гвардії України 55 офіцерів з військ проходять фінальний етап навчання на курсах післядипломної освіти.

Протягом трьох місяців з офіцерами, які отримали офіцерське військове звання без навчання у вищих військових навчальних закладах, був проведений спеціальний курс. Гвардійці пройшли практичну підготовку щодо службово-бойового застосування і управління діями підрозділів Нацгвардії.

Одним із найвідповідальніших моментів для гвардійця є перевірка сили, спритності, витривалості та методичних навиків під час здачі екзамену з фізичного виховання. Військовослужбовці виконували нормативи з бігу, підтягуванні на перекладині та подолання смуги перешкод. За результатами екзамену, викладач кафедри фізичної підготовки і спорту майор Артем Турчинов високо оцінив фізичну підготовленість військовослужбовців і зазначив, що саме фізична підготовка визначає загальний рівень готовності офіцера до виконання завдань за призначенням.

«Практичні заняття в навчальному центрі стали важливим етапом вашого навчання, в ході яких ви мали можливість закріпити знання та навички, які отримали під час теоретичної підготовки. Відмінний результат з фізичної підготовки демонструє ваш професійний підхід до навчання офіцерській справі. Високий результат може отримати лише добре підготовлений військовослужбовець. І ви довели, що добре підготовлені і готові до нових завдань у військах », - зазначив начальник зборів підполковник Сергій Черкашин.

Окрім іспиту з фізичної підготовки, військовослужбовці складають іспити з тактико-спеціальної підготовки, управління повсякденною діяльністю, статутів ЗС України, загальновійськової підготовки, стройової та вогневої підготовки.

«Для мене навчання на курсах - це шанс набути необхідні професійні знання у військовій справі. Розклад занять був досить насичений і містив багато практичної роботи, що дійсно мотивує до пізнання нової інформації», - розповідає учасник курсів старший лейтенант Максим Войтенко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ