новини

Офіцери з військ завершили навчання на інтенсивному курсі в Академії

23.08.2018 10:09

Офіцери, які проходять службу в Національній гвардії  України пройшли курси післядипломної освіти на базі Національної академії Національної гвардії України. Навчались гвардійці за напрямом -  бойове застосування та управління діями підрозділів.

Упродовж трьох місяців слухачі курсів отримували грунтовні знання, які дозволять їм стати ефективними командирами у майбутньому. Основну частину часу слухачі провели на території навчального центру Академії.

Під час занять, досвідчені викладачі Академії теоретично та практично з офіцерами розглядали питання, що стосуються виконання службово-бойових завдань підрозділами та навчання і виховання особового складу. Зокрема, це загальновійська підготовка, організація та методика роботи з особовим складом, тактична і тактико-спеціальна підготовка, військово-технічна підготовка, фізична підготовка.

Викладачі зазначають про успіхи та високий рівень вмотивованості військових в ході проведених навчань, адже під час іспитів вони показали відмінний рівень підготовки.

По завершенню курсів, т.в.о. начальника Академії полковник Олександр Морозов вручив військовослужбовцям сертифікати про закінчення курсів післядипломної освіти.

«Кожен з вас пройшов інтенсивний курс навчання з теоретичної та практичної підготовки. Запам’ятайте, що ви займаєте відповідальні посади у військах і повинні постійно удосконалювати знання. Курси у навчальному закладі триватимуть на постійній основі. І незабаром до Академії прибуде наступне поповнення», - зазначив полковник Олександр Морозов.

Загалом сертифікати про закінчення курсів та здобуття тактичного рівня підготовки отримали 53 військовослужбовця. Всі вони повернуться до своїх військових частин, де приймуть посади відповідно до своїх знань.

Молодший лейтенант Василь Мамонов з військової частини, розташованої в Маріуполі, був визнаний кращим на курсах за зразкове навчання та виконання практичних завдань. Про навчання він висловлюється виключно позитивно, зазначаючи, що особливу увагу викладачі приділяють практичним заняттям.

«Найкращим для мене є те, що головним принципом під час навчань було не просто читання лекцій, а постійні практичні заняття, – поділився враженнями Василь. – Нам показали, що кращий шлях навчання не просто теорія, а наочна демонстрація того, що потрібно засвоїти, і постійна практика в цьому».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ