новини

На Київському факультеті відсвяткували День знань

03.09.2018 15:00

Для особового складу Київського факультету Національної академії Національної гвардії України День знань завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається такий цікавий та нелегкий шлях набуття знань та навичок майбутнього офіцера.

Військовослужбовці, науково-педагогічний склад, запрошені гості зібралися на стройовому плацу, щоб привітати один одного з початком нового навчального року.

Зі словами привітання до присутніх звернувся начальник Київського факультету полковник Дмитро Корнієнко: «Курсанти, ви – опора та надія України. Спрямовуйте свій юнацький запал та енергію у русло здобуття якісної освіти, адже саме сьогодні закладається фундамент вашого майбутнього. Шановні науково-педагогічні працівники, ваша праця – одна з найблагородніших у світі. На вашу долю випала відповідальність готувати офіцерів-правоохоронців, які у нелегкі часи для нашої держави забезпечують спокій, конституційні права наших громадян. Вітаю з Днем знань. Від щирого серця бажаю усім мужності, стійкості, віри в себе, життєвих сил, мирного неба та наснаги».

Начальник факультету вручив чергові військові звання та нагородив подяками кращих військовослужбовців та викладачів підрозділу.

До присутніх з напутнім словом звернулася доцент кафедри правових дисциплін кандидат юридичних наук Олена Дручек.

Теплі, материнські слова привітань та підтримки першокурсникам висловила мати курсанта першого року навчання Ганна Бистрим.

Курсант першого року навчання солдат Дмитро Мартиновський промовив: «Вирушаючи у похід за знаннями, ми усвідомлюємо свою відповідальність перед командуванням Національної гвардії, перед своїми батьками, перед громадянами нашої країни. Дисципліни, які ми будемо вивчати, навчать нас повазі, мужності, відповідальності – всім тим рисам, які вимагає від правоохоронців держави наше сьогодення».

Захід завершився проходженням урочистим маршем. Всі попрямували до своїх структурних підрозділів: першокурсники розпочали свій шлях до пізнання професії військового, а курсанти старших курсів відчули, що стали на рік ближчими до своєї мрії – офіцерських погонів.

Автор: молодший лейтенант Альона Крижановська

Фото: старший сержант Віталій Войчук