новини

В Академії Нацгвардії розпочався інтенсивний курс навчання для офіцерів з військ

06.09.2018 12:03

Офіцери, які проходять службу в Національній гвардії  України та не мають військової освіти, відсьогодні розпочали навчання на курсах післядипломної освіти військової підготовки тактичного рівня. Упродовж трьох місяців слухачі отримають ґрунтовні знання щодо службово-бойового застосування і управління діями підрозділів Нацгвардії.

В Академії розроблена навчальна програма, в яку увійшли тактика, тактико-спеціальна підготовка, військово-інженерна підготовка, військовий зв'язок, управління повсякденною діяльністю підрозділів, вогнева та фізична підготовка.

Всі заняття відбудуться в навчальному центрі Академії Нацгвардії, більша частина з яких будуть практичними й в польових умовах.

Перед початком курсів до офіцерів звернувся заступник начальника Академії полковник Сергій Мартиненко: «Вітаю вас всіх у стінах нашого навчального закладу. В Академії вам нададуть необхідні знання щодо виконання офіцерських посадових обов’язків, ефективного керівництва підлеглим особовим складом та оперативного прийняття рішень. Я бажаю всім успіхів та дійсно збагатитися новими знаннями, опанувати нові навички, що дозволять якісно виконувати завдання за призначенням».

З військовослужбовцями був проведений вхідний контроль знань, який включав іспит з вогневої, тактико-спеціальної, фізичної підготовки та статутів Збройних Сил України.

Загалом, до Академії на навчання прибуло 55 офіцерів з військових частин Нацгвардії.  Такі курси проводяться в Академії вже вдруге. Викладачі навчального закладу розуміють необхідність вдосконалення знань офіцерів з військ та складають програму таким чином, аби зосередити в ній найголовніші проблемні питання, що можуть виникати за час несення служби.

Молодший лейтенант Олександр Нагорний займає посаду командира взводу реагування в місті Славутич. І як тільки дізнався про набір на навчання до Академії, одразу вирішив поїхати на курси.

«Для мене це шанс набути необхідні професійні знання у військовій справі. Ми будемо підвищувати методичні та організаторські навички щодо керівництва підрозділами в процесі службово – бойової діяльності, ознайомлюватися з відпрацюванням новітніх технологій для роботи з картами. Розклад занять досить насичений і містить багато практичної роботи», - розповідає Олександр.

Наприкінці зборів, у листопаді, на військовослужбовців очікуватиме фінальна перевірка здобутих знань та вручення сертифікатів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ