новини

Курсанти Академії пройшли відбір на змагання за право носити берет з відзнакою

07.09.2018 06:00

В навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України відбувся відбір до збірної Академії для складання кваліфікаційних іспитів на право носити берет з відзнакою.

До іспитів допущені кращі курсанти, які мають найбільш високий рівень індивідуальної підготовки, готовності до виконання бойових завдань у критичних ситуаціях і надзвичайних обставинах.  Вибороти право носити берет з відзнакою виявили бажання тринадцять військовослужбовців Академії, дванадцять з яких курсанти  та  один офіцер.

Запекла боротьба з самого ранку розпочалась з марш-кидка на відстань 10 кілометрів. На 2 етапі гвардійці виконували вправу кидання гранати на 30 метрів, на 3 та 4-му етапах військові відпрацьовували елементи спеціальної смуги перешкод - переповзання під колючим дротом та подолання перешкод.

Після цього гвардійці пройшли загальновійськову смугу перешкод та виконали силові вправи: присідання з 30-кг мішком на плечах, піднімання ніг в положенні «лежачи», віджимання від землі - кожну вправу по тридцять повторень. Крім того, гвардійці демонстрували й практичні навички з вогневої підготовки.

«Для кожного військовослужбовця такий іспит – це справжній виклик. Всі кандидати викладалися на повну. Найближчим часом претенденти, які  показали найкращі результати, будуть посилено тренуватись для успішної здачі кваліфікаційних іспитів в масштабах всієї Національної гвардії України», - зазначив заступник начальника командно-штабного факультету по роботі з особовим складом полковник Сергій Волошко.

За результатами змагань було відібрано 3 претендента, які приймуть участь у фінальній частині іспитів на право носіння берету з відзнакою, що відбудуться в Києві.

Автор курсант Ігор Шепелєв

Фото автора