новини

В Академії Нацгвардії перевірили рівень професійної компетентності офіцерів

11.09.2018 11:11

Традиційно на початку навчального періоду у Національній академії національної гвардії України розпочинається здача професійної підготовки офіцерами всіх підрозділів.

Головною метою здачі є перевірка знань та методичних навичок офіцерів. Розпочалася здача, що проходить поетапно на різних навчальних місцях, зі стройової підготовки на плацу, де офіцери показали свої вміння у виконанні стройових прийомів та свою теоретичну та методичну підготовку. У вогневому комплексі на офіцерів чекала перевірка теоретичних знань будови та тактико-технічних характеристик озброєння Національної гвардії та практичне виконання нормативів і стрільб.

Наступним етапом стала здача теоретичних та практичних знань зі стройової, гуманітарної, тактичної та методичної підготовки, керівних документів та Статутів Збройних сил України. Також офіцери склали нормативи з фізичної підготовки. Вони продемонстрували свої здібності з підтягувань, стометрового забігу і кілометрового кросу.  

«Професійна компетентність відображає готовність і спроможність здійснювати на належному рівні професійну діяльність, застосовуючи увесь спектр необхідних знань, умінь і навичок. Сьогодні якісна підготовленість офіцера Нацгвардії є важливим фактором. Програма здачі професійної підготовки включає всі особливості завдань, що сьогодні покладаються на Національну гвардію. Ми постійно повинні йти в ногу з часом, а наші офіцери повинні завжди тримати марку  професіонала. Офіцерський склад, до того ж, є взірцем для наших курсантів, тому і підготовка їх повинна бути відповідною», – зазначив т.в.о. начальника Національної академії полковник Олександр Морозов

 Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ