новини

В Національній академії Нацгвардії розпочались навчально-методичні збори

17.09.2018 21:11

Протягом тижня в Національній академії Національної гвардії України проходитимуть навчально-методичні збори, в яких візьме участь науково-педагогічний склад Академії та офіцери курсантських підрозділів.

Цього року на зборах присутні представники Головного управління Національної гвардії України, які будуть надавати допомогу та рекомендації працівникам Академії.

Відкрив збори заступник командувача Національної гвардії України по роботі з особовим складом генерал-лейтенант Ярослав Сподар. Під час зустрічі він розповів про головні досягнення Національної гвардії, реформи та здобутки, які мали місце за останні декілька років.

«На сьогоднішній день Національна гвардія України має здобутки, напрацювання, постійно розвивається та йде вперед. Національна гвардія отримала багато нових розробок, що стосується технічного забезпечення, деякі саме від Національної академії. Крім того, всі надбання, які є у військах, обов’язково будуть і у вашому виші, щоб навчати майбутніх офіцерів за останніми технологіями.  Наприкінці зборів, після обговорення усіх питань ми маємо зрозуміти, що потрібно для покращення навчального процесу в Академії», - зазначив генерал-лейтенант Ярослав Сподар.

Начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-лейтенант Сергій Соколовський доповів про важливі заходи, які були реалізовані в минулому навчальному році:

«Науково-педагогічний склад ведучого військового навчального закладу постійно вдосконалює методику викладання навчальних дисциплін, знаходить оптимальні форми і методи навчання. Основа інноваційної діяльності полягає в оновленні педагогічного процесу, внесенні новоутворень у традиційну систему».

Протягом тижня на факультетах та кафедрах Академії будуть проведені засідання. Керівники структурних підрозділів та їх заступники підведуть підсумки діяльності по напрямкам та визначать пріоритетні задачі на наступний навчальний період.

Крім того, навчально-методичні збори пройшли на Київському факультеті, участь в яких взяв заступник командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан. Він розповів науково-педагогічним працівникам про перспективи розвитку Нацгвардії  та про  їх важливу  роль у цьому процесі під час підготвоки майбутніх офіцерів.

«В умовах, яких сьогодні знаходиться наша держава, Національна гвардія України має бути професійним військовим формуванням та якісно виконувати всі поставлені завдання. Значної мірою це залежить від компетентності офіцерів. Я впевнений, що викладачі Академії, і в тому числі Київського факультету, завжди прикладають всі зусилля для виховання покоління підготовлених офіцерів і цей навчальний рік буде ефективно використаний для розбудови офіцерського корпусу Національної гвардії Укракїни», - зазначив генерал-лейтенант Микола Балан.

Основним завданням зборів є підведення підсумків  діяльності Академії за минулий навчальний рік та визначення шляхів удосконалення освітнього процесу в подальшому.

По закінченню навчально-методичних зборів буде проведено розширене засідання вченої ради Академії, де будуть визначенні основні завдання керівного складу та науково-педагогічних працівників щодо організації освітнього процесу у 2018 та 2019 роках.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації  НА НГУ