новини

На факультетах Академії Нацгвардії підвели підсумки за навчальний рік

19.09.2018 17:25

На факультетах Національної академії Національної гвардії України пройшло підведення підсумків навчальної, методичної, наукової роботи за 2017-2018 навчальний рік. На засідання були запрошені представники Головного управління НГУ, керівництво Академії  та факультетів, відділів та служб.

З доповідями про результати діяльності своїх підрозділів виступили начальники факультетів, протягом яких були розглянуті питання про стан бойової готовності, професійної підготовки. Заступники начальників факультетів доповіли кожний за своїм напрямом та визначили проблемні питання, на які необхідно звернути увагу в наступному навчальному півріччі.

На оперативно-тактичному факультеті обговорили досягнення, а саме введення в експлуатацію нових приміщень кафедри бойового та логістичного забезпечення. Керівництво акцентувало увагу на посиленні практичної спрямованості викладання навчальних дисциплін військовослужбовцям, збільшенні кількості бінарних занять  і ситуаційних завдань, які відпрацьовуються на картах.

Водночас, на командно-штабному факультеті визначили головні здобутки - це і практичні заняття з безпарашутного десантування та десантування з  парашутом, участь у параді військ, здобуття першого місця  в  огляді конкурсі спортивно-масової роботи та стану навчально-матеріальної бази Національної гвардії України.

На факультеті логістики, який був реорганізований у цьому навчальному році, керівництво обговорило подальші перспективи розвитку факультету.

«Ми прагнемо готувати наших військових логістів якомога більш різнобічно. Навчально-матеріальна база в Академії та навчальному центрі дозволяє навчати курсантів на високому професійному рівні. Тому у  наступному році ми будемо плідно працювати для досягнення спільної мети», – доповів начальник факультету логістики полковник Владислав Єманов.

На гуманітарному факультеті підкреслили важливість вивчення іноземних мов, так як особовий склад бере активну участь у навчаннях міжнародного рівня не лише на базі Академії, а й за кордоном.

«Основні зусилля ми спрямовуємо на якісне вивчення іноземних мов курсантами, так як вони активно залучаються до семінарів та навчань, які проводять представники НАТО на території Академії. Крім того, вже два тижні курсанти нашого факультету проходять підготовку в Міжнародному центрі НГУ в якості перекладачів. Також в кінці цього місяця випускники факультету пройдуть міжнародні навчання сил поліції в Нідерландах. Цей факт є великим досягненням як для нашого факультету, так і в цілому для Академії, адже вперше курсантів залучають до закордонних навчань», -  зазначив начальник гуманітарного факультету полковник Сергій Іщенко.

Наприкінці заходу були затверджені кандидати у відмінники навчання та заохочені кращі методисти.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ