новини

«На ваших плечах лежить головне завдання – це підготовка професійних офіцерів для НГУ», - генерал-лейтенант Микола Балан

20.09.2018 18:09

В рамках навчально-методичних зборів заступник командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан зустрівся з науково-педагогічним складом Академії та офіцерами курсантських підрозділів. Під час виступу він акцентував увагу на ключових питаннях Національної гвардії України в сфері забезпечення безпеки держави, основних напрямках розвитку та найближчих перспективах.

«В процесі розвитку Національної гвардії України важливу роль відіграє міжнародне співробітництво. Це розширення двосторонніх відносин з іноземними партнерами, реалізація діючих та започаткування нових міжнародних проектів. Значно активізувалося співробітництво з міжнародними організаціями, а саме НАТО, FIEP, ООН.  Повноправне членство в організації FIEP відіграє важливу роль у вдосконалені професійної підготовки особового складу відповідно до кращих європейських практик, піднятті іміджу Національної гвардії України. Найважливішим здобутком в сфері міжнародного співробітництва у цьому році, я вважаю  підписання технічної угоди між Міністерством внутрішніх справ в особі НГУ та Міністерством Національної оборони Канади і ЗС Канади про проведення заходів військової підготовки. Та на ваших плечах лежить головне завдання – це підготовка професійних офіцерів, які невдовзі будуть керувати особовим складом у підрозділах НГУ», - зазначив генерал-лейтенант Микола Балан.

Нагадаємо, що навчально-методичні збори проходять в Академії протягом тижня. За цей час на засіданнях всіх кафедр, факультетів були обговорені питання освітньої діяльності, їх стан вивчали представники Головного управління національної гвардії України. Крім того, були проведені  й інструкторсько-методичні заняття, направлені на підвищення якості занять науково-педагогічних працівників навчального закладу.

Після зустрічі з науково-педагогічними працівниками були проведені інструкторсько-методичні заняття. Під час яких детально розглянули питання щодо акредитації освітньо-професійних програм, змін у нормативно-правових актах, які регулюють організацію наукової роботи у закладах вищої освіти та впровадження тактичних знаків за стандартами НАТО.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ