новини

В Академії обговорили питання ґендерної рівності в Нацгвардії України

25.09.2018 07:10

В Національній академії Національній гвардії України в рамках курсу НАТО пройшла лекція з ґендерних питань для курсантів навчального закладу.

Лекцію провела радниця з питань реформування психологічної служби та ґендерної політики апарату Командувача Національної гвардії України Вікторія Арнаутова. Вона висловила бачення ґендерних проблем та навела ряд статистичних даних щодо питання рівності чоловіків і жінок у різних країнах.

«Ми живемо в часи швидких змін. Звісно ж змінюються і взаємовідносини між чоловіками та жінками в усіх сферах  життєдіяльності  суспільства. Утвердження  ґендерної рівності – важливий  напрямок  в Україні за останні роки. Це питання проходить крізь всі проблеми сьогодення і є актуальним  в житті кожного з нас. Впровадження ґендерної рівності у підрозділах Нацгвардії означає поєднання досвіду, знань та інтересів жінок і чоловіків та дає змогу краще реагувати на різні потреби безпеки в суспільстві та покращити оперативну ефективність дій», - зазначила Вікторія Арнаутова.

Вікторія Арнаутова за допомогою учасників лекції експериментально змоделювала ряд ситуацій, що засвідчили наявність чималої кількості стереотипів щодо ґендеру. Найпершим завданням для курсантів було зрозуміти відмінність між поняттями ґендеру та статі, а також визначити, чому ґендер є актуальним для нашої країни.

«Сьогодні була цікава та корисна лекція. Вікторія Арнаутова навела нам приклади інших країн, як саме слід дотримуватись ґендерного питання у військових колективах. До того ж, впровадження тематики ґендеру у багаторівневу підготовку особового складу допоможе усвідомити роль та місце жінки-військовослужбовця, саме як військовослужбовця у першу чергу, із правами та обов’язками нарівні із представниками чоловічої статі», - розповідає курсантка гуманітарного факультету Владислава Башкатова.

Захід пройшов у формі діалогу. Учасники активно висловлювали свої думки, обмінювалися досвідом та наводили приклади з військового життя.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ