новини

В Академії обговорили створення підрозділу з питань євроатлантичної інтеграції на базі навчального закладу

26.09.2018 12:28

В рамках проведення курсу НАТО з ґендерних питань було проведено зустріч начальника Національної академії Національної гвардії України генерал-лейтенанта Сергія Соколовського, начальника управління міжнародного співробітництва Головного управління Нацгвардії полковника Володимира Грабчака з керівником Програми Професійної Підготовки Україна-НАТО Ове Уруп-Медсеном. Під час якої, обговорили стан та результативність реалізації платформи короткострокових курсів за різною тематикою євроатлантичної спрямованості.

«Для продовження довготривалої співпраці між Програмою Професійної Підготовки Україна-НАТО та Академією Нацгвардії ми обговорили можливість оптимізації співробітництва і переходу від формату конференцій до більш конкретних результатів, пов’язаних з розбудовою спроможностей. Результатом стала пропозиція створення підрозділу з питань Євроатлантичної інтеграції, який буде працювати на постійній основі в Академії і стане новим етапом в проведенні навчання та підготовки гвардійців», - зазначив полковник  Володимир Грабчак.

Створення «підрозділу євроатлантичної інтеграції» надасть потенціал для розвитку внутрішніх спроможностей, щодо проведення навчання за євроатлантичними стандартами, що в подальшому сприятиме прискоренню процесу реформування системи навчання.

На початковому етапі планується проведення підготовки за сучасними педагогічними стандартами наближеними до стандартів НАТО. За такими напрямками: лідерство та менеджмент, планування та бюджетування на основі спроможностей, управління проектами, навики викладання, навики презентації та навики роботи з комп'ютером.

«Зазначений підрозділ позиціонується як практичний інструмент з питань проведення підготовки та підвищення кваліфікації. В той же час, він повинен стати науково-педагогічним та аналітичним підрозділом, основним завданням якого буде вивчення сучасних методів навчання у відповідності до євроатлантичних стандартів», - зауважив керівник Програми Професійної Підготовки Україна-НАТО Ове Уруп-Медсен.

Крім того, у ході зустрічі також обговорено питання щодо проведення «Курсу лідерства стратегічного рівня». Пропонується зазначений курс провести для керівного складу Національної гвардії України на базі Академії, а також, за можливості, у Головному управлінні Нацгвардії.  Керівник програм запропонував залучити до зазначеного курсу фахівців стратегічного рівня з боку Канади та Великобританії. І зауважив про важливість розгляду питання ґендерної рівності під час проведення зазначеного курсу.

«За останні роки Національна гвардія України суттєво змінилась, поряд з цим змінюється і система військової освіти. Наш навчальний заклад постійно розвивається, змінює підходи у навчанні на найбільш сучасні, інтегрує ефективні методи викладання і все це задля однієї головної мети – виховання покоління офіцерів, які будуть професійними захисниками своєї держави і фахівцями обраної справи. Вже багато зроблено і ще більше ми плануємо зробити. Вивчення іноземних мов, використання кращого міжнародного досвіду НАТО – це перспективні напрями розвитку нашого навчального закладу, і я впевнений, вірний шлях для підготовки сучасного офіцера!», – зазначив начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ