новини

«Належний професійно-психологічний відбір – один з пріоритетних напрямків», – військовий психолог полковник Сергій Чижевський

28.09.2018 18:09

Протягом двох днів на базі Національної академії Національної гвардії України офіцери - психологи відділень і служб психологічного забезпечення територіальних управлінь, військових частин обговорювали питання щодо професійно-психологічного відбору та вивчення соціально-психологічного клімату у військових колективах.

Керівник зборів, начальник відділу психологічного забезпечення Головного управління Національної гвардії України полковник Сергій Чижевський акцентував увагу на встановленні чіткої системи психологічної роботи з військовослужбовцями, яка постійно вдосконалюється, доповнюється новими формами та методами роботи, які спеціалісти НГУ отримують від іноземних та вітчизняних фахівців та апробують на практиці.

«Під час зборів офіцери підвищили фахову компетентність, обмінялися практичними порадами за напрямками професійно-психологічного відбору, вивчення соціально-психологічного клімату, психологічних аспектів надзвичайних подій», - зазначив полковник Сергій Чижевський.

В ході зборів з офіцерами були проведені як практичні заняття, так і майстер-класи. Були обговорені та визначені проблемні питання, з якими психологи стикаються у військових частинах при організації та проведення заходів. Особливу увагу офіцерів звернули на особливості проведення інтерв’ювання з кандидатами на військову службу та використання візуальної психодіагностики у системі професійно-психологічного відбору.

«Кожен з вас зміг побачити, над чим необхідно в подальшому працювати. Запам’ятайте, що ви всі робите особистий вклад у розвиток психологічної служби. Тому продовжуйте навчання і вдосконалення навичок вже у пунктах постійної дислокації. В цілому, я хочу сказати, що завдяки нашій спільній праці і зусиллям розвивається психологічна робота у Національній гвардії України», - додав він.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ